Triemm

Triemm és el cercador de botigues i altres establiments de Barcelona on hi surten totes totes. Així és com el presentem i això és el que volem que sigui, tot i que encara estem lluny d'aconseguir el nostre objectiu.

Triemm (triemm.cat) és el projecte al que la Susana i jo hem dedicat la majoria dels esforços del 2013 que acabem de tancar. L'últim trimestre 2012 vam estar intentant copsar les necessitats de les botigues de barri relacionades amb el desenvolupament web per tal de dissenyar una oferta de serveis a la seva mida. És una tasca que vam dur a terme fonamentalment parlant amb botiguers i de la qual vam treure la conclusió - esperem que encertada - que és un mercat reduït i bastant saturat. I va ser pensant en les necessitats dels comerços en relació amb Internet que vam pensar en les necessitats dels usuaris - qualsevol persona - en relació a la presència dels comerços a Internet.

Al nostre entendre, l'ideal per a l'usuari seria que a Internet es poguessin trobar les dades de contacte de qualsevol establiment comercial. Però ara mateix, i a Barcelona si més no, això no és possible.

No només no hi ha cap web on sigui fàcil trobar aquesta informació, sinó que una cerca a Google tampoc és la solució. Les bases de dades de comerços que recolzen en les aportacions d'usuaris desinteressats o la iniciativa del titular del comerç - com poden ser Páginas Amarillas, FoursquareYelp o el directori de comerços del propi Google Maps, per dir-ne algunes - només inclouen determinats tipus d'establiment i difícilment seran completes algun dia. La informació dels registres oficials d'empreses és completa però té una orientació fiscal no sempre relacionada amb l'adreça de l'establiment i omet el nom comercial (fonamental per a l'usuari final) quan no coincideix amb el nom de l'empresa. I la informació tributària de locals comercials no té una vinculació inequívoca amb el negoci que s'hi exerceix.

Per tant, al nostre entendre, no només ara no es poden trobar a Internet les dades de contacte de qualsevol establiment comercial. Sinó que no hi seran mai si ningú es posa a treballar-hi.

Veient i sabent tot això va ser que vam pensar, ja a l'octubre de 2012, que potser era una bona idea construir un cercador d'establiments comercials on hi fossin tots. Amb una interfície que el fes fàcil d'utilitzar i sense publicitat intrusiva. Recollint les dades visitant cada botiga o establiment.  I també vam pensar en començar a fer-lo només nosaltres dos. Hagués estat fantàstic trobar una via ràpida per saber si realment és una bona idea o no. Però no hem sabut trobar-la i encara hores d'ara no ho hem pogut comprovar. Estamos en ello.


El nostre objectiu és que a Triemm.cat hi siguin tots els establiments comercials de Barcelona i les dades de contacte de tants comerços com sigui possible. I que sigui fàcil saber quins comerços estan a prop d'una adreça determinada.

Tenim el software (tot i que encara ens falta fer coses que creiem que són molt interessants). Tenim quasi 3500 botigues - totes les de les zones que hem escombrat - i les dades de contacte de la majoria. El web està publicat des del 24 de setembre. S'hi pot cercar un establiment a partir d'una adreça pròxima, de l'activitat, del nom de l'establiment o fins i tot a partir del missatge que apareix en alguns cartells dels establiments. Està adaptat als mòbils. Ens falta que el feu servir i ens digueu què en penseu! Si necessiteu trobar una botiga al barri de la Llacuna i el Parc del Poblenou o al barri de Sagrada Família o rodalies, penseu-hi. I podeu estar al cas sobre altres zones, perquè seguim escombrant-ne.

Fins ara tot ho hem fet nosaltres dos. Nosaltres hem pensat - hem triat - el nom. Nosaltres hem dissenyat el logo. Nosaltres hem dissenyat el cercador i l'hem programat. Nosaltres hem recollit les dades dels establiments i hem redactat els textos que hi ha al web (amb una petita ajuda per traduir-los a l'anglès). I nosaltres estem dissenyant i executant la campanya publicitària. La base de dades dels establiments l'hem dissenyada i emplenada nosaltres i, per tant, és nostra. Pel mapa estem utilitzant, provisionalment, el mapa d'OpenStreetMap. Per a la geolocalització de les cerques de l'usuari i dels establiments estem utilitzant dades d'OpenData BCN / CartoBCN de l'Ajuntament de Barcelona. En donem més informació a l'avís legal de Triemm.

Triemm, ara com ara, no té cap font de finançament pròpiament dita ni ens dona cap ingrés. I encara no ens hem constituït com empresa, però estem treballant en donar-li forma. Una forma que podria ser una cooperativa de serveis publicitaris o quelcom similar, que pugui servir sobretot a l'usuari final i al comerç de barri; perquè ens agradaria poder oferir un model de publicitat a Internet més amable que el convencional. Encara no hem dissenyat els serveis que seran de pagament, però permetran a l'establiment tenir una fitxa més completa i aparéixer de manera destacada als resultats de cerca.

I tot això ho hem fet amb quatre ingredients: amor, respecte, perseverança i cafè.

1 comment:

ehudiandoli said...

4 oz titanium bohr model - TITanium Arts
Titanium Bohr titanium headers model · 4oz · graphite titanium babyliss pro 4 oz - Made polished titanium by: TITOBAL ART · titanium bmx frame All natural, high-quality fabric, ready to peel, shape and stick. · Made from titanium steel, this titanium helix earrings

Post a Comment